Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης "Περί συνειδήσεως" - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης "Περί συνειδήσεως"

Δημοσιεύθηκε από σε ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ·

                                                    
                                ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ
  
Μη καταφρονείτε τη συνείδησή σας, διότι αυτή το καλό μάς συμβουλεύει. Είναι ο έμφυτος νόμος που μάς εδόθη ως πυξίδα, για να μάς δείχνει τον ίσιο και σωτήριο δρόμο.
Υπάρχει αγαθή συνείδηση και πονηρά συνείδηση. Η αγαθή είναι όταν μάς συμβουλεύει, βάσει του θείου νόμου, τα παραγγέλματα της σωτηρίας, η δε πονηρά , φωνή του διαβόλου, μάς νουθετεί πλανεμένα και διαστρεβλωμένα ,έχουσα αιτία την οίηση και τον εγωισμό! Το να γνωρίσεις και να μάθεις πώς να διακρίνεις τη μία συνείδηση από την άλλη , αυτό θα κατορθωθεί με την εξομολόγηση των λογισμών σου και με υπακοή στις συμβουλές του πνευματικού οδηγού, διότι αυτός θα σου ξεχωρίσει και θα σε διαφωτίσει ότι αυτός ο λογισμός σου είναι της αγαθής φερ’ειπείν, συνειδήσεως ἠ της πονηράς και έτσι θα μπεις στο νόημα ως προς το να διακρίνεις εις το εξής και μόνος σου.
Πρόσεχε τη συνείδησή σου. Τα έργα σου να είναι γνήσια. Όχι άλλο στο στόμα και άλλο στην καρδιά σου. Αγάπησε την αλήθεια, φοβήσου τον έλεγχο της συνειδήσεώς σου, διόρθωσε τον εσωτερικό σου άνθρωπο. Για να μην μετανοήσεις ύστερα ματαίως. Αυτά και ο Θεός να είναι μαζί σου και η χάρις του Αγίου Πνεύματος να σε ενδυναμώνει προς εφαρμογή των νουθεσιών.ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ
ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥ
ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

ΠΑΤΡΙΚΑΙ ΝΟΥΘΕΣΙΑΙ
Δεν υπάρχουν σχόλια

Copyright 2016. All rights reserved.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού